Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hedwiges Maduro begint bij Almere City FC aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De achttienvoudig international van Oranje...

Redactie Drontennieuwsvandaag.nl

Lees hier de nieuwsberichten van onze conculega nieuwspagina's

Maduro volgt Pastoor op als trainer Almere City FC

ALMERE - Hedwiges Maduro begint bij Almere City FC aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De achttienvoudig international van Oranje komt over van Ajax, waar hij als assistent bij het eerste elftal werkt. Bij Almere is Maduro de opvolger van Alex Pastoor, die een maand geleden bekendmaakte na dit seizoen te vertrekken. Hij heeft een contract voor twee seizoenen getekend.Maduro was vorig seizoen de assistent van Pastoor bij Almere, dat toen voor het eerst in de geschiedenis naar de Eredivisie promoveerde. De 39-jarige voormalige middenvelder stapte vervolgens over naar Ajax om als assistent van Maurice Steijn aan de slag te gaan. Hij heeft in Almere een contract voor twee seizoenen getekend."Als geboren Almeerder betekenen Almere City en de stad Almere veel voor mij", reageert Maduro via de club. "Ik ben daarom blij om terug te keren naar de club waar ik mijn trainerscarrière ben begonnen. Almere City heeft enorm veel potentie om door te groeien en ik ga er alles aan doen om de komende jaren daarbij te helpen. Het voelt voor mij weer als thuiskomen."Route uitgestippeldTechnisch manager Johan Hansma laat weten bij de aanstelling van de nieuwe trainer te hebben gekeken naar de blauwdruk die de club de afgelopen seizoenen zo succesvol heeft gemaakt. "Uiteraard past Hedwiges om zijn eerdere betrokkenheid bij onze club uitstekend binnen dit plaatje. Hij heeft eerder succesvol samengewerkt met de rest van de staf en nu ook een jaar ervaring opgedaan buiten de deur."Algemeen directeur John Bes geeft aan dat eerder met Maduro al een route was uitgestippeld die zou leiden naar het hoofdtrainerschap in het komende seizoen. "Hoewel het jaartje Ajax geen onderdeel was van dat plan, denken wij dat de ervaring die hij daar heeft opgedaan hem nog geschikter maakt om leiding te geven aan onze talentvolle selectie en staf."

Bekijk het hele nieuwsartikel van ANP Voetbal Nieuws op /voetbal/anp-voetbal.html. 

We werken graag samen met onze conculega van de andere lokale nieuwswebsites. We hebben allemaal als doel om de inwoners van Dronten te informeren over wat er speelt in Dronten. We delen dus ook graag andere nieuwsartikelen.

Deel dit artikel via social media

  1. Extern
  2. Maduro volgt Pastoor op als trainer Almere City FC