Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lijkt het jou leuk om buurtgenoten praktisch op weg te helpen met energiebesparing? Sluit je dan aan bij het nieuwe energieklusteam...

Redactie Drontennieuwsvandaag.nl

Lees hier de nieuwsberichten van onze conculega nieuwspagina's

Word energieklusser in de gemeente Dronten

Dronten - Lijkt het jou leuk om buurtgenoten praktisch op weg te helpen met energiebesparing? Sluit je dan aan bij het nieuwe energieklusteam van gemeente Dronten! Iedere energieklusser ontvangt voor elke klus een vrijwilligersvergoeding van de gemeente en kan zelf aangeven wanneer hij of zij beschikbaar is. Op maandagavond 27 mei is er een extra informatieavond voor geïnteresseerden in het gemeentehuis van Dronten.Het energieklusteam voert eenvoudige, kleine klussen bij inwoners thuis uit. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van radiatorfolie of het vervangen van de douchekop voor een waterbesparende variant. Met deze maatregelen wordt energie en geld bespaard.Informatieavond op 27 meiIedereen die interesse heeft, is welkom op de informatieavond op 27 mei van 19.30 tot 20.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Tijdens deze avond wordt er kort uitleg gegeven over de soorten klussen, de training en begeleiding. Na afloop kunnen bezoekers doorgeven of ze aan de slag willen als energieklusser.Korte training en praktijkoefeningenIedereen die zich heeft opgegeven, krijgt een korte training van een dagdeel. De aanstaandeklussers leren tijdens deze training hoe ze de maatregelen kunnen aanbrengen, wat voor soort vragen ze van inwoners kunnen verwachten en hoe ze hen het beste verder kunnen helpen.De training wordt afgesloten met een aantal praktijkoefeningen. Wie de training goed heeftafgerond, ontvangt een certificaat.Aanmelden als energieklusserPlatform Duurzaam Nederland verzorgt, namens de gemeente, de training en begeleidt de vrijwilligers. Je kunt je aanmelden via de website van Platform Duurzaam Nederland.

Bekijk het hele nieuwsartikel van Gemeente Dronten op https://www.dronten.nl/actueel/word-energieklusser-in-de-gemeente-dronten. 

We werken graag samen met onze conculega van de andere lokale nieuwswebsites. We hebben allemaal als doel om de inwoners van Dronten te informeren over wat er speelt in Dronten. We delen dus ook graag andere nieuwsartikelen.

Deel dit artikel via social media

  1. Extern
  2. Word energieklusser in de gemeente Dronten